Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: Titia’s brownies

5 april 2016
00

brownies kopfoto

Als je me vraagt naar het recept dat ik de afgelopen jaren het vaakst heb gebakken zijn dit toch wel deze brownies. Ik maak ze sowieso voor elke verjaardag en er is altijd wel iemand die me naar het recept vraagt. Eigenlijk schandalig dat het zo lang heeft geduurd voordat ze een plekje op mijn blog hebben gekregen!

Dit is een recept voor een bakblik van 20 bij 30 centimeter. Ik maak ze ook wel eens in een muffinvorm, je kunt dan ongeveer 20 brownies uit dit recept halen.

 photo brownies2_zpsnksm74vu.jpg

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram pure chocola
  • 4 grote eieren (of 5 kleine), op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 330 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • snufje zout
  • 200 gram witte chocola met crisp, in grove stukken gehakt
  • eventueel een handvol ongezouten noten, in stukken gehakt

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de boter en de pure chocola. Laat het iets afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Meng in een andere kom de bloem en het zout.
  • Schenk al roerend het chocolade-botermengsel bij het eiermengsel. Doe dit heel voorzichtig zodat je zo min mogelijk lucht kwijtraakt.
  • Spatel er dan voorzichtig de bloem doorheen.
  • Voeg naar wens de noten toe.
  • Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de witte chocola er overheen. Duw de witte chocola iets in het chocolademengsel.
  • Bak de brownies zo’n 30-40 minuten. Ze mogen van binnen nog best wat zacht zijn.

Eet smakelijk!

 photo brownies_zpseqcdsu13.jpg

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016