Blondies? Ja blondies, het blonde zusje van de brownies. Net zo zoet en kleverig, maar dan met witte chocola. En alsof dat nog niet lekker genoeg is, ook nog met een bodem van bastognekoek en gevuld met frambozen. Je kunt dit eten bij de koffie of thee, maar met een bolletje ijs en wat frambozensaus is het ook een prima toetje.
Ingrediënten
- 200 gram bastognekoeken, verkruimeld
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 250 gram witte chocola
- 100 gram roomboter
- 3 eieren
- 250 gram suiker
- 225 gram bloem
- snufje zout
- 100 gram frambozen
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een rechthoekige bakvorm (of ovenschaal) met bakpapier.
- Meng de bastognekoeken met de 100 gram gesmolten roomboter en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm. Laat even afkoelen in de vriezer.
- Smelt in een steelpannetje op heel laag vuur de roomboter en 200 gram van de witte chocola. Blijf ondertussen goed roeren! Laat iets afkoelen.
- Mix in een andere kom de eieren met de suiker tot het licht en luchtig is.
- Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen.
- Meng er tenslotte de bloem en de zout doorheen.
- Stort dit mengsel op de bastognebodem en verdeel er de frambozen over. Hak de resterende chocola in stukjes en strooi die er ook over.
- Bak je blondies zo’n 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De binnenkant mag nog wat ‘wobbelig’ zijn, maar zeker niet vloeibaar.
Eet smakelijk!
Geef een reactie