Toen ik een maand geleden het recept voor deze verrukkelijke banoffee-trifle op mijn blog zette, kwam ik erachter dat ik nog nooit het recept voor de originele banoffee taart met jullie had gedeeld. Deze taart maak ik eigenlijk altijd bij verjaardagen en andere partijen en het is altijd een succes. De bodem en de karamel kun je prima van tevoren maken, zodat je op de dag zelf weinig werk hebt aan deze taart. En laat je niet afschrikken door het maken van karamel, dat is bij deze taart echt kinderlijk eenvoudig.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 225 gram ‘chocolate chip cookies’
- 125 gram roomboter, gesmolten
- 2 a 3 bananen, in plakjes gesneden
- 1 pakje slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- eventueel wat geraspte pure chocola als decoratie
Wat moet je doen?
- Eerst maken we van de gecondenseerde melk karamel. Peuter de papieren wikkel van het blikje af en laat het blikje in een grote pan met water zo’n drie uur zachtjes koken. Zorg dat het blikje altijd onder water blijft staan! Haal het blikje voorzichtig uit de pan en laat het afkoelen.
- Bekleed eventueel de bodem van je bakvorm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter er doorheen. Stort dit mengsel in je vorm en druk stevig aan met bolle kant van een lepel. Laat de bodem opstijven.
- Smeer de karamel op de koekjesbodem en beleg met plakjes banaan.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel dit over de banaan.
- Decoreer je taart eventueel met geraspte chocola of cacao.
Eet smakelijk!
Geef een reactie