Dit is een taart voor echte zoetekauwen. Het glazuur springt al bijna van je tanden als je alleen maar kijkt naar de gekarameliseerde ananas bovenop. Ook lekker: serveer deze taart lauwwarm als nagerecht met een bolletje vanille-ijs.
Je bakt deze taart ‘op de kop’, dat wil zeggen dat de ananas op de bodem van je vorm ligt en dat je het cakebeslag daar bovenop doet. Na het bakken keer je de taart om. Ik zou daarom ook niet aanraden om een springvorm te gebruiken, omdat de kans dan groot is dat de karamel tussen de bodem en de zijkant doorlekt en een rokende chaos in je oven veroorzaakt. Ik gebruikte een siliconen taartvorm, die je voor een paar euro bij de Action koopt.
Ingrediënten
- 125 gram boter, gesmolten
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 10 schijven ananas, goed uitgelekt
- 200 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 200 zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 2 eetlepels geraspte kokos
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160°.
- Meng de gesmolten boter met de basterdsuiker. Giet dit mengsel op de bodem van je taartvorm.
- Leg hier 7 plakken ananas op.
- Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe blijf mixen.
- Meng ook het zelfrijzend bakmeel en het zout door het cakebeslag.
- Snijd de resterende ananasschijven in kleine stukjes of pureer ze. Spatel dit, samen met de kokos, door je beslag.
- Verdeel het mengsel over de ananasschijven en bak je taart in 40-45 minuten gaar.
- Laat de taart iets afkoelen en keer hem daarna voorzichtig om op een bord.
Eet smakelijk!
Hoe groot moet de ovenschaal zijn en hoeveel eieren heb je gebruikt
Eieren één voor één toevoegen maar hoeveel ??
Grote taartvorm ??
Dank u.