Omdat jullie Tag’s zo leuk vinden en ik ook… Vandaag de ’25 Food Vragen Tag’, 25 vragen over eten dus. Waar ben ik dol op? Wat lust ik niet? Liever zoet of hartig?
Wat is je favoriete ontbijt?
Koffie! En als ik echt wat moet eten (ik heb nooit zo’n trek ’s morgen) wil ik graag een vers hard broodje met kaas.
Hoe drink je je koffie?
Half melk, half koffie. Echt. En dan het liefst met een dot slagroom.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Poeh, dat is moeilijk! Ik ben dol op (verse!) tonijnsalade, maar van kaas of brie word ik ook erg blij. Of lekkere ham. Of pindakaas. Of geitenkaas met honing… Het hangt er dus maar net vanaf waar ik op dat moment trek in heb.
Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer.
Wat is je favoriete kookboek?
Ik ben dol op de kookboeken van Nigella Lawson, vooral deze:
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Das een lastige, ik denk dat ik dat toch kies voor nooit meer hartig. Want nooit meer chocola….
Welke keuken (land) is jouw favoriet?
Italiaans of Spaans.
Wat is je favoriete foodfilm.
Geen idee. Ik kijk wel graag tv-programma’s over eten en koken. Heel Holland Bakt, Masterchef Australia, Rudolph’s Bakery, Jamie Oliver…
Wat is meest ultieme guilty pleasure?
Chocola natuurlijk. Ik koop bewust nooit chocola voor mezelf, want ik kan het gewoon niet weerstaan. Zoveel respect voor mensen die de discipline hebben om elke dag één of twee stukjes te eten…
Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik denk Nigella Lawson. Heb al heel veel van haar recepten geprobeerd en ze vallen nooit tegen. Ook kookt/bakt ze met ‘normale’ ingrediënten, die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.
Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan natuurlijk. Al is het maar om niet zelf af te hoeven wassen.
High end of Low profile?
Van mij hoeft het niet luxe en ingewikkeld, als het maar lekker en vers is.
Wat is je lievelingsrestaurant?
Ik eet graag bij The Peppermill, maar ik heb laatst ook heel lekker geluncht bij Van der Valk in Zwolle. En de champignons in knoflooksaus bij Auberge ’t Asje in Dalfsen doen me weer watertanden bij de herinnering…
Boodschappen doe ik bij…
De Lidl, de Boni en op de markt. Eieren haal ik meestal ‘aan de weg’.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb…
Dat is echt een onmogelijke vraag.
Wat is je favoriete cocktail.
Geen idee
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Even googelen leerde me dat Heston een beroemde kok is. Als we dan puur naar de looks kijken ga ik voor George Clooney. Al is ie wat oud..
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een fijne koekenpan. Niets zo irritant als iets proberen te bakken in een slechte pan.
Mijn favoriete snack is…
Ongezond: chocola. Gezond: banaan
Wat zit er op jouw pizza?
Spek, champignons en brie.
Wat lust je echt niet?
Ik ben (helaas!) niet dol op vis. Vooral door de geur…
Mijn favoriete kookblog is..
Ik denk Uit Paulines keuken en Brenda Kookt.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb…
Geen idee.
Wat staat er op je food bucketlist?
Samen met een man een héél uitgebreid kerstdiner koken voor de hele familie. Uiteraard met kalkoen.
Ik kan niet leven zonder..
Koffie en thee.



Geef een reactie