Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Persoonlijk

Recept: banoffee-trifle

12 december 2016
00

banoffee-trifle

Het ultieme toetje voor alle zoetekauwen, deze banoffee-trifle.  Misschien heb je wel eens banoffee-taart gehad, dat is een superlekkere taart bestaande uit een chocoladebodem met banaan, karamel en slagroom. Deze trifle is daarop geïnspireerd en wat mij betreft nóg lekkerder.

Je kunt het jezelf bij dit nagerecht zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt zelf een chocoladecake bakken en chocolademousse maken, maar die kun je natuurlijk ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Het enige wat lastig te krijgen is, is dulche de leche. Gelukkig kun je dat ook heel makkelijk zelf maken van een blikje gecondenseerde melk. Haal van het blik het wikkel af en vul een grote pan met water. Leg het blikje in de pan en kook het 90 tot 120 minuten (hoe langer hoe intenser de smaak). Zorg dat het blikje constant onder water blijft staan! Laat het blikje afkoelen en bewaar het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Ik gebruikte een glazen schaal van 25 centimeter doorsnede, maar je kunt natuurlijk ook een rechthoekige schaal gebruiken.

Ingrediënten (voor ongeveer 8 personen)

  • 1 blikje dulche de leche, op kamertemperatuur.
  • 1/2 chocoladecake
  • 400 gram slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram chocolate chip-koekjes, verkruimeld
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 400 gram chocolademousse of chocoladepudding
  • 4 a 5 grote bananen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • eventueel wat garnering: cacaopoeder, geraspte chocola of wat extra koekkruimels

Wat moet je doen?

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Bedek de bodem van de schaal met dunne plakjes cake.
  • Smeer een laagje dulche de leche op de cake. Gebruik ongeveer 1/3 van het blikje.
  • Leg plakjes banaan op de dulche de leche.
  • Dek af met ongeveer 1/3 van de slagroom.
  • Verdeel de chocolademousse hier over.
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de chocolademousse.
  • Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de vriezer, zodat de koekkruimellaag wat harder wordt.
  • Smeer de rest van de dulche de leche over de koeklaag.
  • Leg de rest van de plakjes banaan hier op.

20161113_140031

  • Dek dit weer af met een laagje cakeplakjes.
  • En verdeel tenslotte de resterende slagroom over je schaal.
  • Garneer naar wens.
  • Laat de trifle minstens een uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016