Chocola, zoals jullie wel weten ben ik er dol op. Al heel lang was ik van plan om de ultieme chocoladetaart te bakken. Met zoveel chocola als maar mogelijk is. En volgens mij is dat aardig gelukt….
Dit recept is voor een flinke taart. Wil je een wat subtieler formaat chocoladetaart maken, neem dan 80% van de ingrediënten.
Ingrediënten
Voor de cake
- 250 gram roomboter
- 250 bloem
- 5 eieren
- 250 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels cacao
- 50 gram gesmolten pure chocola
Voor de pure chocolade ganache
- 250 ml slagroom
- 250 gram pure chocolade
Voor de witte chocolade ganache
- 100 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
Verder nodig:
- (frambozen)jam
- chocoladetruffels of iets dergelijks, ter decoratie
Wat moet je doen?
- Je begint met de basis, het bakken van de cake. Verwarm de oven voor op 160°. Vet je springvorm in.
- Mix in een kom de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Meng er tenslotte de bloem, het bakpoeder, het zout, de gesmolten chocola en de cacao doorheen.
- Doe het mengsel in de springvorm en bak je cake 55-65 minuten. Hoe lang je precies moet bakken is erg afhankelijk van je oven en de inhoud en vorm van je bakvorm. Controleer dus regelmatig!
- Stort je cake omgekeerd op een rooster en laat helemaal afkoelen.
- Als je cake is afgekoeld begin je met het maken van de twee soorten ganache. Verwarm de slagroom in een pannetje tot het net niet kookt. Breek de chocolade in stukjes. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade doorheen. Blijf roeren tot het één egale massa is. Laat de ganache iets afkoelen, zodat je er makkelijker mee kunt werken.
- Snijd je cake horizontaal in drie plakken.
- Smeer een dikke laag jam op de onderste plak en leg de middelste plak erboven op. Smeer een dikke laag witte ganache op deze plak en leg hier de bovenste plak weer op.
- Leg je taart op een stuk bakpapier of op een rooster en giet tenslotte de donkere ganache over de boven- en zijkanten van de taart.
- Versier naar wens. 🙂
Eet smakelijk!
Geef een reactie