Thuis Door Titia

Persoonlijk blog

  • Home
  • Wie ben ik?
  • Recepten
  • Gratis patronen
  • Contact
Recepten

Recept: chocoladetaart

7 maart 2017
00

Chocola, zoals jullie wel weten ben ik er dol op. Al heel lang was ik van plan om de ultieme chocoladetaart te bakken. Met zoveel chocola als maar mogelijk is. En volgens mij is dat aardig gelukt….

Dit recept is voor een flinke taart. Wil je een wat subtieler formaat chocoladetaart maken, neem dan 80% van de ingrediënten.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 250 gram roomboter
  • 250 bloem
  • 5 eieren
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels cacao
  • 50 gram gesmolten pure chocola

Voor de pure chocolade ganache

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocolade

Voor de witte chocolade ganache

  • 100 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade

Verder nodig:

  • (frambozen)jam
  • chocoladetruffels of iets dergelijks, ter decoratie

Wat moet je doen?

  • Je begint met de basis, het bakken van de cake. Verwarm de oven voor op 160°. Vet je springvorm in.
  • Mix in een kom de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Meng er tenslotte de bloem, het bakpoeder, het zout, de gesmolten chocola en de cacao doorheen.
  • Doe het mengsel in de springvorm en bak je cake 55-65 minuten. Hoe lang je precies moet bakken is erg afhankelijk van je oven en de inhoud en vorm van je bakvorm. Controleer dus regelmatig!
  • Stort je cake omgekeerd op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  • Als je cake is afgekoeld begin je met het maken van de twee soorten ganache. Verwarm de slagroom in een pannetje tot het net niet kookt. Breek de chocolade in stukjes. Haal de pan van het vuur en roer er de chocolade doorheen. Blijf roeren tot het één egale massa is. Laat de ganache iets afkoelen, zodat je er makkelijker mee kunt werken.
  • Snijd je cake horizontaal in drie plakken.
  • Smeer een dikke laag jam op de onderste plak en leg de middelste plak erboven op. Smeer een dikke laag witte ganache op deze plak en leg hier de bovenste plak weer op.
  • Leg je taart op een stuk bakpapier of op een rooster en giet tenslotte de donkere ganache over de boven- en zijkanten van de taart.
  • Versier naar wens. 🙂

Eet smakelijk!

RELATED

Naaien: patroon mondkapje
30 oktober 2020
Mijn versie van het Bernadette-vest
26 augustus 2020
Recept: ‘no knead bread’
24 maart 2020
Wat staat er op de naald? #3
25 oktober 2019
Titia test: mini kersttrui breien
16 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek je iets?

Welkom!

Wat leuk dat je langskomt op mijn blog. Een paar keer per week schrijf ik hier over alles wat me bezighoudt. Veel leesplezier en graag tot ziens!

Volg Thuis bij Titia

Facebooktwitterpinterestinstagram

Facebook

Facebook

Recente berichten

Naaien: patroon mondkapje

30 oktober 2020

Mijn versie van het Bernadette-vest

26 augustus 2020

Recept: ‘no knead bread’

24 maart 2020

Wat staat er op de naald? #3

25 oktober 2019

Categorieën

  • Blij van
  • Boekreview
  • breien
  • Dag in foto's
  • Deze maand
  • DIY
  • Haken
  • Huishouden
  • Kerst
  • Kinderen
  • Kletsen
  • Lichtpuntjes
  • Naaien
  • nieuw in thuis
  • Persoonlijk
  • Recepten
  • Shoplog
  • Stom
  • Titia test
  • Titia test Pinterest
  • Week in foto's

Popular Tags

Appel baby blij van breien CAL citroen dag in foto's deken dessert deze maand haken havermout kerst kinderen kletsen knippie lichtpuntjes mijn week naaien nieuw in (t)huis ottobre pasta patroon Pinterest recept recept. appel review Sinterklaas sokken stom taart tag Vakantie week in foto's Zoet zomer
Back to top
  • Stephanie theme by LucaLogos  |  
    (c) Thuis door Titia 2016