Dit is het favoriete recept van mijn zoon van 10. En hij heeft gelijk, het is heerlijk!
Ingrediënten:
– 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 250 gram suiker
– 320 gram bloem
– snufje zout
– 2 a 3 appels, geschild en in plakjes gesneden
– 250 ml appelsap
– 1 zakje taartgeleipoeder (dr. Oetker)
Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Vet een bakblik goed in.
– Maak een deeg van de boter, bloem, suiker en zout
– Doe het deeg in het bakblik en zorg dat het overal even dik is.
– Leg de appelplakjes op het deeg.
– Bak de koek tussen de 20 en 25 minuten. De randen moeten goudbruin zijn, binnenin mag het nog zacht zijn.
– Laat de koek goed afkoelen.
– Maak de taartgelei zoals op de verpakking staat. Gebruik appelsap in plaats van water.
– Laat de taartgelei iets afkoelen en verdeel het over de koek.
Geef een reactie