Als je me vraagt naar het recept dat ik de afgelopen jaren het vaakst heb gebakken zijn dit toch wel deze brownies. Ik maak ze sowieso voor elke verjaardag en er is altijd wel iemand die me naar het recept vraagt. Eigenlijk schandalig dat het zo lang heeft geduurd voordat ze een plekje op mijn blog hebben gekregen!
Dit is een recept voor een bakblik van 20 bij 30 centimeter. Ik maak ze ook wel eens in een muffinvorm, je kunt dan ongeveer 20 brownies uit dit recept halen.
Ingrediënten:
- 250 gram roomboter
- 250 gram pure chocola
- 4 grote eieren (of 5 kleine), op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker
- 330 gram suiker
- 150 gram bloem
- snufje zout
- 200 gram witte chocola met crisp, in grove stukken gehakt
- eventueel een handvol ongezouten noten, in stukken gehakt
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de boter en de pure chocola. Laat het iets afkoelen.
- Klop ondertussen de eieren met de suiker licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Meng in een andere kom de bloem en het zout.
- Schenk al roerend het chocolade-botermengsel bij het eiermengsel. Doe dit heel voorzichtig zodat je zo min mogelijk lucht kwijtraakt.
- Spatel er dan voorzichtig de bloem doorheen.
- Voeg naar wens de noten toe.
- Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de witte chocola er overheen. Duw de witte chocola iets in het chocolademengsel.
- Bak de brownies zo’n 30-40 minuten. Ze mogen van binnen nog best wat zacht zijn.
Eet smakelijk!
Geef een reactie