Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar na een paar weken wat minder gezond ‘vakantie-eten’ vind ik het altijd wel fijn om even weer wat bewuster te eten. Toch was ik lichtelijk sceptisch toen mijn man zei dat hij een gezonde appeltaart ging bakken. Meestal vind ik baksel zonder (geraffineerde) suiker niet erg geslaagd en eet ik liever een klein stukje taart mét suiker dan een grote punt zonder. Maar deze appeltaart was zowaar heel lekker, ik wilde zelfs wel een tweede stuk….
Ingrediënten:
Deeg
- 125 gram volkorenbloem
- 60 gram havermout
- 100 milliliter kokosolie
- 125 gram honing
- 1 ei
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel zout
Vulling
- 600 gram appel, geschild en in stukjes gesneden
- 50 gram honing
- 1 theelepel kaneel (meer of minder naar smaak)
- 50 gram rozijnen en/of cranberry’s
- eventueel een handje gehakte noten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 170°. Vet een springvorm in.
- Maak het deeg van alle ingrediënten en bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm hiermee.
- Meng de honing door de appelstukjes en voeg de kaneel, rozijnen en noten toe.
- Stort dit mengsel in de springvorm.
- Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
Eet smakelijk!
Trijntje says
De taart ziet er heerlijk uit en de ingrediënten klinken ook wel goed. Misschien eens proberen als de appels van onze appelboompjes komen.
Bedankt voor het delen!