Zoals je misschien wel gelezen hebt, maakte ik een tijdje geleden voor een familie-barbecue gevulde sinaasappels. Niet een gerecht dat het van de looks moet hebben, maar wél erg lekker en daarom deel ik graag het recept met jullie.
Ingrediënten voor 12 personen
- 6 perssinaasappels
- 5 blaadjes gelatine
- 300 ml sinaasappelsap, versgeperst
- sap van 1 citroen
- 300 gram slagroom
- 100 gram (magere) kwark
- 100 gram witte basterdsuiker
- eventueel garnering, zoals een chocolaatje, verkruimelde bastogne of slagroom
Wat moet je doen?
- Boen de sinaasappels schoon, snijd ze doormidden en pers ze uit.
- Verwijder daarna het overige vruchtvlees uit de schillen en leg ze even aan de kant.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Verwarm 100 ml van de sinaasappelsap, knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het warme sinaasappelsap. Laat iets afkoelen en meng met de rest van het sinaasappelsap en het citroensap.
- Klop de slagroom lobbig met de basterdsuiker. Roer er de kwark doorheen.
- Spatel er tenslotte voorzichtig het sap-mengsel doorheen.
- Vul de sinaasappelhelften met het mengsel en laat het zo’n 4 uur opstijven in de koelkast.
- Als je nog wat van het sinaasappel-slagroommengsel over hebt, kun je dat er, als het opgesteven is, nog opspuiten met behulp van een spuitzak.
- Garneer eventueel met chocola, wat verkruimelde bastognekoeken of een toefje slagroom.
Eet smakelijk!
Geef een reactie