Hoera, het is weer appel-tijd! Zoals jullie vast wel weten bak ik graag met appels, zoals bijvoorbeeld deze Franse appeltaart, appelkruimel of gezondere appeltaart. Deze keer heb ik een recept voor een appel-cheesecake met noten.
Ingrediënten:
Bodem:
- 140 gram verkruimelde volkoren biscuitjes
- 50 gram noten, zo fijn mogelijk gehakt. Ik gebruik hiervoor de keukenmachine.
- 3 eetlepels suiker
- 100 gram roomboter, gesmolten
Vulling:
- 300 roomkaas, op kamertemperatuur
- 150 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- zakje vanillesuiker
- 4 a 5 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
Bovenkant:
- 75 gram noten, in grove stukken gehakt
- 30 gram lichtbruine basterdsuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160°. Leg op de bodem van een siliconen bakvorm een velletje bakpapier.
- Meng de ingrediënten voor de bodem en verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast
- Meng ondertussen de roomkaas met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix op de laagste stand van de mixer tot een egale massa.
- Giet het roomkaas-mengsel op de bodem en bedek royaal met de appelschijfjes.
- Meng de gehakte noten met de basterdsuiker en strooi dit op de taart
- Bak de taart 55-60 minuten in de oven. Leg na een half uurtje een stuk aluminiumfolie op de bovenkant, zodat de noten niet te donker worden.
- Laat de taart helemaal afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie